4.2 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

În centrul capitalei va apărea o parcare publică cu peste 100 de locuri

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În centrul capitalei au început lucrările de amenajare a unei parcări publice cu peste 100 de locuri. Este vorba de strada Ismail 27, pe terenul municipalității, unde anterior era amplasată o parcare ilegală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în prezent sunt efectuate lucrări silvotehnice.

„Totodată, a fost decapat un strat de pământ şi pregătit terenul pentru aşternerea învelişului de pietriş. Ulterior, parcarea va fi asfaltată şi va fi aplicat marcajul rutier.

În curând vor începe lucrările de amenajare şi a parcării de vis-a-vis, din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 3, unde la fel vor fi create locuri de parcare. Amenajarea locurilor de parcare este o prioritate pentru municipalitate.

În paralel, identificăm şi alte locaţii atât în centrul oraşului, dar şi în sectoare unde vor mai fi amenajate locuri de parcare pentru automobile”, a declarat acesta.

Amintim că în proces de lucru este şi parcarea automată cu 4 nivele care urmează să fie amenajată în centrul capitalei.

Alte două parcări sunt amenajate în preajma parcului La Izvor. Una chiar la intrarea centrală în parc este deja funcțională, alta curând va fi amenajată și va avea o capacitate de circa 400 de locuri și este amplasată pe strada Ghidighici, în preajma stadioanelor construite în parc.

Alte parcări sunt amenajate lângă parcul Dendrariu, lângă parcul Alunelul și parcul Sarmizegetusa din sectorul Botanica.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img