-0.5 C
Chișinău
Sunday, December 5, 2021

Copiii din Capitală ar putea fi duși la grădinițe la ore diferite. Primarul a cerut o revizuire, în contextul pandemiei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Orarul la care vor începe orele la grădinițe s-ar putea modifica. O solicitare în acest sens a fost făcută de către primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Potrivit acestuia, ora exactă la care un părinte trebuie să îşi aducă copilul la grădiniţă şi tot la oră fixă să îl ia acasă, este un calvar pentru părinţi.

„Mai ales dacă în familie sunt doi sau mai mulţi copii care frecventează instituţia preşcolară. Ţinând cont de situaţia satisfăcătoare din punct de vedere a cazurilor de Covid – 19 înregistrate în grădiniţele din capitală, am solicitat să fie revizuită această practică.

Am solicitat ca Direcţia educaţie tineret şi sport de comun cu Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate, să vină cu propuneri, cu care vom merge şi la autoritatea publică centrală, pentru a găsi o soluţie optimă în acest sens. Noi suntem pentru flexibilizarea orarului de venire şi plecare a copiilor la grădiniţă, pentru confortul părinţilor”, a precizat acesta.

Edilul afirmă că este absurd ca în orele de vârf în transportul public să nu ai unde arunca un ac, dar în grădiniţe să fie menţinute restricţii exagerate.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img