12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Constituționalist: Decizia ilegală a Maiei Sandu de a o desmna repetat de Gavrilița poate provoca o criză politico-constituţională de durată

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Constituționalistul Teo Cîrnaţ se arată convins că Înalta Curte va anula decretul preşedintelui Maia Sandu prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată repetat la funcţia de premier. În cadrul unei emisiuni la TV8, Cîrnaț a spus că Maia Sandu nu avea dreptul să respingă candidatura majorităţii parlamentare și că a încălcat jurământul şi Constituţia.

„Actorii politici pot contesta decretul preşedintelui la Curtea Constituţională şi Curtea nu are mult de ales şi va declara acest decret neconstituţional. Dacă va fi aşa, atunci Parlamentul s-ar putea să înceapă procedura de suspendare a preşedintelui, inclusiv cu demararea procedurii de recovare a preşedintelui prin intermediul referendumului”, a afirmat Teo Cîrnaţ.

Cîrnaţ consideră că există riscul ca să se ajungă la „o criză politico-constituţională” de durată, în care se va intra în incapacitate de a învesti în funcţie un Guvern în perioada de 3-5 luni.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img