Ceban, după ședința cu MEI: Tranziția la standardele EN durează mult. Vom rămâne fără licitații, vom rămâne fără drumuri. Trebuie urgent de intervenit

drum gropi.jpg87

Primarul general Ion Ceban cere că tranziția la standardele Europene, cu privire la calitatea drumurilor să fie una mai rapidă, dar și transparentă. În cadrul ședinței de la Primărie din această dimineață, primarul a spus că situația în această privință este incertă, întrucât tranziția este foarte grea.

Am avut mai multe ședințe împreună cu Ministerul Economiei, cei de la Administrația de Stat a Drumurilor, dar și toți responsabilii și specialiștii implicați în proiectele legate de drumuri.
EN este un standard european, un lucru foarte bun, doar că perioada de tranziție este foarte incertă. Nu putem lasă unele licitații, pentru că nu există laboratoare, pentru că nu există certificare, pentru că nu există claritate suficientă. Dar vă rog să nu tergiverseze din timp. Săptămânal să fiu informat.

În cazul străzii 31 August: Chișinău-proiect să conlucreze activ cu Institutul de Cercetări științifice în Construcții, Moldova Standard și ASD în următoarele zile, pentru a identifica specificațiile conform EN, pentru a le actualiza în Proiect. Exdrupo să concureze cu Incercom, Moldova Standard și ASD pentru a stabili standardele EN necesare la materiale și asfalturi”, a solicitat primarul.

La fel, Ceban a cerut ca Exdrupo să discute cu reprezentanții MEI și Incercom pentru a obținelista producătorilor și laboratoarelor care sunt gata să treacă/sunt în curs sau deja au capacități să producă și să certifice conform standardelor EN.

„Faceți legătură cu acești producători și discutați prețurile în funcție de cantitățile planificate de a fi achiziționate și stabiliți o magnitudine de prețuri. Să fie actualizate caietele de sarcini cu noile specificații față de materiale și mixturi asfaltice și să anunțe licitațiile corespunzătoare. Între timp, pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă, Exdrupo folosiți asfaltul rece existent în limitele stocurilor disponibile, și în paralel pregătiți caietele de sarcini conform specificațiilor EN pentru achizițiile ulterioare de asfalt rece”, a conchis acesta.

You may also like

Comments are closed.

By