Ceban, despre condițiile de la Centrul Covid-19: Totul este bine acolo, nimeni nu poartă haine groase

ceban moldexpo

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a negat speculațiile care au apărut în spațiul public cu privire la presupusele condiții proaste de la Centrul Covid-19 de la MoldExpo.

Astfel, în cadrul ședinței operaționale de astăzi, acesta a spus că administrația Centrului a raportat că toate condițiile necesare sunt respectate acolo.

Cu toate acestea, cer liderilor să supravegheze personal furnizarea fiecărui pacient cu tot ceea ce este necesar – condiții confortabile (inclusiv încălzire), hrană de calitate, îngrijire și atenție. În prezent, Centrul Covid-19 de la MoldExpo are locuri pentru 300 de pacienți, iar infrastructura de acolo este aproape la fel ca în spitalele strategice specializate. Mesele sunt furnizate prin sistemul de catering, în pachete individuale. Temperatura aerului aici este de 24 de grade, nimeni nu poartă haina, după cum scrie unii”, a punctat Ceban.

Mai mult, primarul capitalei a declarat că organizațiile internaționale au aprobat organizarea Centrului Covid-19, considerând că este un „know-how” bun într-o pandemie. Ion Ceban a subliniat că municipalitatea nu a economisit și nu intenționează să economisească pe viitor sănătatea cetățenilor.

You may also like

Comments are closed.

By