3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Ceban: De mâine, timp de două luni va fi implementat caietul de sarcini cu privire la Planurile Urbanistice Zonale

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

De mâine, timp de două luni va fi implementat caietul de sarcini cu privire la Planurile Urbanistice Zonale. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am fost informat despre etapa de implementare a Planului Urbanistic General și a Planurilor Urbanistice Zonale, care se efectuează̆ în această perioadă.

Respectiv, astăzi, este ultima zi de prezentare a ofertelor de elaborarea a caietului de sarcini pentru PUG. Urmează ca în termen de două luni să fie elaborat și aprobat caietul de sarcini.
Cu privire la Planurile Urbanistice Zonale avem declanșate trei proceduri de achiziții cu privire la elaborarea PUZ-urile, pentru zonele adiacente străzilor, Industrială, Mesager și Albișoara.
Ne dorim să avem suficiente oferte de la companiile specializate ca să putem selecta cele mai bune oferte”, a declarat edilul.

Primarul spune că acest lucru ar ajuta la dezvoltarea zonelor orașului. „Din păcate anterior elaborarea PUZ-urilor se reducea la schimbarea codului pe anumite parcele și nu se lua în considerație influența obiectivelor amplasate asupra zonelor adiacente, asupra infrastructurii tehnice și sociale, precum și a orașului în întregime”, a conchis acesta.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img