Uzina de sortare a deșeurilor, ABS Recycling, și-a sistat activitatea. Ceban: Nu vom da curs șantajului!

gunoi deseuri sortare

Faptul că uzina de sortare a deșeurilor, ABS Recycling și-a anunțat sistarea activității, este catalogat ca fiind un șantaj. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă că astfel, compania încearcă să mai câștige bani de la municipalitate și locuitori.

„Urmează să discutăm și cu aceștia de la ABS. Vreau să anunț că nu ne vom da șantajului. În percepția mea e că cineva încearcă să șantajeze municipiul. Au mai încercat și alții. Ce motiv ar avea? Să mai ia niște bani de la dvs., de la locuitorii capitalei”, a precizat edilul.

Primarul general spune că există un grup care nemijlocit discută situația legată de deșeuri. Potrivit lui, acest grup este foarte experimentat, fiind format din persoane din executiv, consilieri municipali, experți din domeniu.

Dacă va fi nevoie o discuție cu mine, eu cred că o vom avea. Nu voi da curs șantajului. Ceea ce face azi ABS, da, ei preiau, da, ei sortează, dar utilizează această materie în alte părți. Dacă nu era profitabil acest lucru, nu o făceau de ani de zile”, a punctat Ceban.

Recent, Ion Ceban a anunțat că Municipalitatea a achiziționat primul compactor de gunoaie din Moldova, care asigură compactarea tehnologică a deșeurilor.

You may also like

Comments are closed.

By