Primăria Chişinău deplânge trecerea în neființă a jurnalistului Alexei Revenco

revenco

Primăria municipiului Chişinău deplânge trecerea în nefiinţă a jurnalistului Alexei Revenco, cel care a fost vocea de aur a Radioului Național, Maestru în Artă, decorat cu ordinul „Gloria Muncii”.

Alexei Revenco, cu vocea lui unică și inconfundabilă, cunoscută de la mic la mare în toată țara, a scris istorie pentru multe generații. Poveștile citite de el la Radioul Național, știrile aduse în casele oamenilor, multiplele emisiuni și filme sonorizate vor rămâne vii în arhiva țării, dar și în amintirea celor care l-au cunoscut. Este trist să pierdem oamenii valoroși ai țării. Condoleanțe și putere familiei”, a transmis primarul general pe pagina sa de Facebook.

Alexei Revenco va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut drept un om de înaltă măiestrie profesională, de o rară cumsecădenie, cu o voce inconfundabilă  și simț al umorului deosebit. A activat în cadrul postului național de radio peste 41 de ani. Concomitent a prezentat numeroase festivități oficiale și evenimente cultural-artistice.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de „Maestru în Artă”, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualități Radio.

 

You may also like

Comments are closed.

By