Ion Ceban: Acum se lucrează la identificarea locurilor de parcare

trotuar moscova oameni parcare

Lipsa parcărilor din capitală dă bătăi de cap locuitorilor din oraș, iar locuri pentru mașini ar trebui create mai ales atunci când se reabilitează unele porțiuni de trotuare. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrurile trebuie să se miște mai repede în acest sens.

Oamenii ne laudă, că suntem bravo, că avem trotuare noi, dar să știți că apar alte nedumeriri legate de lipsa parcărilor. De exemplu, în zona Vieru sunt câțiva agenți economici, care spun că ar trebui să părăsească zona. Nouă ne este complicat să le explicăm că lucrurile trebuiau să meargă paralel”, a declarat edilul în cadrul ședinței primăriei de ieri.

Potrivit acestuia, acum se lucrează la identificarea locurilor de parcare. Chiar în zona Vieru este în lucru un proiect de parcare la sol, în preajma Ministerului Finanțelor. Urmează să fie emisă autorizația necesară.

Împreună cu Green City Lab, se lucrează la crearea bazei de date pentru a vedea pot fi organizate parcări.

Referindu-se la curțile de bloc, Ceban spune că amenajarea parcărilor trebuie să aibă loc paralel cu reparația curților, care este prognozată în acest an.

Cât ține de parcările cu plată din capitală, urmează a fi creat caietul de sarcini și licitațiile propriu zise. Primordial va fi zona ultra-centrală, unde sunt cele mai multe mașini. Potrivit edilulului, crearea locurilor de parcare din contul spațiilor verzi nu este un lucru bun.

You may also like

Comments are closed.

By