Ceban: Prima licitație pentru încăperile cu destinație nelocativă va avea loc pe 29 ianuarie

ceban

Prima licitaţie din acest an, privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietate a municipiului, se va desfăşura pe 29 ianuarie, ora 10:00, în Sala de Ședințe a Preturii sectorului Centru. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul afirmă că transmiterea în locațiune a încăperilor nelocuibile prin licitații, reprezintă cea mai eficientă și echitabilă modalitate de valorificare a patrimoniului municipal ce contribuie la sporirea veniturilor în bugetul local.

La concurs sunt expuse spre locațiune peste 20 de încăperi, cu suprafețe de la: 3,5m² până la 302,6 m², pentru o perioadă de 5 ani. Prețul inițial al spațiilor variază de la 1500 lei până la 500 000 lei. La licitație pot participa persoane fizice și juridice din Republica Moldova, dar și investitori străini. De menţionat că în rezultatul licitațiilor desfășurate în anul 2019, din 51 încăperi expuse spre licitare, s-a adjudecat dreptul de locațiune pentru 38, suma totală încasată constituind 907,5 mii lei”, a punctat Ion Ceban.

Primarul afirmă că în anul 2020, deși municipalitatea a organizat licitația pentru adjudecarea dreptului de locațiune pentru 22 de încăperi, din cauza cererii reduse pentru loturile expuse, dar și a restricțiilor impuse de condițiile pandemice, licitația nu a avut loc.

„Precizez – expunerea la licitație a obiectivelor are loc în funcție de cererile parvenite de la solicitanți pentru încăperile libere aflate în proprietatea municipală, iar pentru participare, solicitanții urmează să depună acontul în mărime de 10 la sută din prețul inițial de expunere și taxa de participare”, a conchis acesta.

Amintim că detalii despre loturile, adresele încăperilor, suprafața acestora, precum și condițiile de participare sunt prezentate pe site-ul chisinau.md.

You may also like

Comments are closed.

By