Reacție la protestul organizat în PMAN: fiecare deces de COVID-19 va fi pe conștiința Maiei Sandu

sandu protest 6 dec

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a criticat-o dur pe președinta aleasă Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru decizia sa de a organiza în plină pandemie o acțiune de protest.

Șor susține într-o postare pe pagina sa de Facebook că președinta aleasă a dat dovadă de un nihilism revoltător și că ea ar trebui să-și asume eventualele decese din cauza COVID-19 și numărul de persoane infectate cu coronavirus în perioada de după protest.

„Maia Sandu nici măcar nu a intrat oficial în funcție, dar a dat dovadă de un nihilismul revoltător. În timp ce țara înregistrează antirecord după antirecord la infectări, ea a adunat oamenii în piață. Chipurile pentru „consultări”. Anume această acțiune – convocarea cetățenilor în plină epidemie – demonstrează că ea chiar și dacă are nevoie de o consultație, atunci de una exclusiv la un psihiatru”, a scris Șor în postarea sa de pe Facebook.

Ilan Șor menționează că la respectiva acțiune de protest au fost încălcate toate normele anti-epidemice, nu a fost respectată distanța fizică, iar printre protestatari s-au numărat și multe persoane cu vârsta de peste 64 de ani – una din cea mai vulnerabilă categorie la coronavirus.

Este, oare, Sandu gata să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea lor? Iar pentru cei care vor fi infectați de către cei care ulterior vor reveni în localitățile din țară? Pentru mine este evident faptul că fiecare caz de deces de Covid-19, care va urma în perioada următoare, va fi pe conștiința ei. Dacă mai au sens aceste cuvinte pentru un cinic și nihilist precum este președintele ales”, a mai scris Ilan Șor.

Precizăm că, acțiunea de protest a fost organizată la apelul președintei alese Maia Sandu. Maia Sandu și PAS insistă pe demiterea imediată a Guvernului și organizarea alegerilor anticipate. Deși organizatorii au anunțat că la protestul din PMAN au participat aproape 50 de mii de cetățeni, Poliția Națională spune că au fost prezenți circa 5000 de oameni. Recent, Ilan Șor a declarat că formațiunea sa politică, la fel, pledează pentru anticipate, dar că organizarea lor trebuie făcută civilizat. Șor a propus ca partidele parlamentare să se așeze la masa de dialog pentru a stabili data organizării alegerilor.

sursa: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By