10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

LA MULȚI ANI, România! Ceremonia de 1 decembrie va fi în format restrâns la Arcul de Triumf, fără participarea publicului

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Astăzi, România sărbătorește Ziua Naţională. Evenimentul este marcat în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta, la 1 decembrie 1918, rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, potrivit www.cdep.ro.

Marcarea pentru prima dată a Zilei Naţionale a României, la 1 Decembrie (1990); depuneri de coroane la statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Astăzi, 1 decembrie 2020, aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, începând cu ora 11,00, la ceremonia oficială în format restrâns.

Potrivit MApN, pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Va fi, aşadar, o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi, din păcate, fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, declara anterior şeful statului român, Klaus Iohannis.

sursa: agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img