Ion Ceban: Primăria Chișinău a câștigat milioane de lei din a doua licitație pentru gherete

gherete

Milioane de lei a câștigat Primăria, după ce a dat în arendă alte 13 locuri pentru gherete. Despre aceasta a anunțat Primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, astăzi a avut loc a doua licitație deschisă pentru dreptul de amplasare a gheretelor în parcurile şi scuarurile din sectoarele capitalei.

Astfel, municipalitatea a câștiga 31.866.222 lei pentru adjudecarea a 13 locuri, unde vor fi comercializate cu amănuntul produse de patiserie, băuturi răcoritoare, fierbinți şi înghețată.

Primăria Chişinău urmează să încheie contractele cu comercianţii, iar aceştia vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani. Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei și mai mult. Însă au fost și alte poziții obținute la prețul de circa 386 mii de lei sau 3,86 milioane de lei. În total, la concurs au fost expuse 15 locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate în parcurile şi scuarurile din sectoarele capitalei”, a declarat primarul.

Este vorba despre: Parcul din str. Melestiu; Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica; Scuarul din str. Petru Zadnipru; Aleea din bd. Mircea cel Bătrîn sectorul Ciocana; Parcul „Mezon” sectorul Rîșcani.

Ceban spune că 2 loturi din cele 15 propuse inițial pentru concurs, pentru care au fost depuse câte o singură ofertă, au fost excluse de către Comisia pentru licitații şi vor fi expuse la următoarea licitație.

Amintim că în urma primei licitaţii, după adjudecarea a 11 locuri, din cele 15 expuse la concurs, au fost propuse peste 20 de mil. de lei.

Următoarea licitaţie publică în acest sens se va desfăşura pe 15 ianuarie, 2021.

You may also like

Comments are closed.

By