Fracțiunile PAS și Platforma DA nu au votat pentru proiectul bugetului pentru 2021

nastase

Fracțiunile PAS și Platforma DA nu au votat pentru proiectul bugetului pentru 2021. Potrivit primarului general Ion Ceban, aceștia au făcut PR politic și au boicotat ședința.

„Bugetul pentru anul 2021 şi proiectul taxelor locale au fost dezbătute pe larg cu toate fracţiunile din CMC, cu societatea civilă şi experţi economici. Vreau ca tot Chișinăul să cunoască că totuşi, cu părere de rău, două fracţiuni din consiliu, Platforma DA şi PAS, nu au votat şi au boicotat şedinţa. Mie îmi pare foarte rău că am agreat aproape toate propunerile din partea consilierilor. Eu mă țin de cuvânt, dar nu pot suporta pe cineva care spune că vor face, dar nu au făcut.

Cu toate acestea, am mulţumit consilierilor municipali care au votat astăzi aceste două documente ensenţiale pentru dezvoltarea capitalei”, a declarat acesta într-un live pe pagina sa de Facebook.

Ceban afirmă că în acest fel municipalitatea va avansa la anul pe dezvoltarea oraşului. „Vom implementa multe proiecte de infrastructură atât în oraş cât şi în suburbii, vom lucra la elaborarea PUG-ului, tichetare electronică, amenajarea parcărilor, reabilitarea parcurilor şi scuarurilor, etc. Dar cel important este că azi a fost votat un proiect care va permite modernizarea curților de bloc. Taxele noi vor genera un venit semnificativ de peste 100 de milioane de lei care vor fi utilizați pentru: reparația curților de blocuri, trotuare, reparația blocurilor de locuit, scări, uși, ferestre, acoperișuri, ascensoare. Vom interveni nu doar pe străzile şi trotuarele principale din oraş, dar şi în cartiere”, a punctat acesta.

Amintim că autoritățile municipale planifică pentru anul 2021 un buget de 4,667 de milioane de lei la capitolul venituri și 5,957 de milioane de lei la capitolul cheltuieli și un deficit bugetar de 1,290 de milioane de lei.

You may also like

Comments are closed.

By