Dodon: Atâtea discuții despre război, provocate de declarațiile Maiei Sandu, mi-au amintit de anii 90!

sandu11

Declarațiile Maiei Sandu despre retragerea pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană ar putea tensiona relațiile în regiune. Afirmația a fost făcută de către președintele Igor Dodon, care a atras atenția că în ultimele două săptămâni tot mai mult se vorbește despre un nou război.

„Aceste declarații, care s-au făcut în pripă, eu sper că nu sunt sub dictantul cuiva sub aspect de interes geopolitic. Sper că sub acest aspect nu stau jucători geopolitici importanți, care o conduc în declarații pe președintele ales Maia Sandu. Aceste declarații nu corespund situației din Republica Moldova. Am văzut multe acuzații reciproce. Mi-am amintit de anii 90, cu regret. Atâtea discuții despre destabilizare și război, Doamne ferește! Aceste declarații au fost provocate de președintele ales, Maia Sandu”, a spus Igor Dodon la postul public de televiziune.

Amintim că la prima sa conferință de presă în format desfășurat, președintele ales, Maia Sandu, s-a pronunțat în favoarea retragerii Grupului Operațional al trupelor rusești din Transnistria și a transformării misiunii de menținere a păcii de pe Nistru într-una civilă sub auspiciile OSCE.

You may also like

Comments are closed.

By