Veaceslav Negruță va fi unul dintre consilierii prezidențiali ai Maiei Sandu – a prejudiciat statul cu aproape jumătate de milion de euro

negruta interpol

Președintele ales Maia Sandu a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, numele a trei viitori consilieri prezidențiali. Este vorba despre Ala Nemerenco, Olesea Stamate și Veaceslav Negruță. Primele două au fost miniștri în Guvernul Sandu, iar Negruță a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Filat.

Veaceslav Negruță a fost condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în „dosarul Sandulachi”. Mai exact, Negruţă, fiind ministrul al Finanțelor, a permis transferarea a 400 de mii de euro pe numele lui Pantelei Sandulachi, deputat în primul Parlament şi membru PLDM. Banii au fost acordați drept prejudiciu moral pentru Sandulachi într-un dosar în care decizia emisă de instanța de judecată nu era definitivă și executorie.

Mai mult, reprezentanții ministerului Finanțelor condus de Negruță nu au atacat decizia în instanța superioară. Acest lucru a fost făcut de Procuratura Generală. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a hotărât ca statul să-i plătească lui Sandulachi doar o mie de euro, dar banii deja erau în buzunarul lui Sandulachi.

You may also like

Comments are closed.

By