Tragedie în România // Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, cu bolnavi și intubați de COVID, a luat foc: 10 morți // FOTO după incendiu

Screenshot_37

Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă seară, la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, din România, unde erau internați și intubați 16 bolnavi de Covid-19.

În urma incendiului, 10 persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte se află în stare critică, printre care și medicul de gardă, notează ProTV.ro.

Potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, un scurtcircuit ar fi declanșat incendiul pe secție.

„Motivul izbucnirii incendiului ar fi un scurtcircuit, conform unei prime evaluări făcute de ISU. S-a activat planul roșu. Rămâne să vedem în ce măsura planurile au fost făcute sau în ce mod au fost corect făcute”, a mai precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Medicul care era de gardă a fost rănit grav în timp ce încerca să scoată din flăcări pacienții internați în secția ATI Covid. El are inclusiv arsuri de gradul IV pe 15-20% din suprafața corpului.

Medicul grav rănit va fi transferat la Floreasca, în București, iar alte trei cadre medicale rănite în incendiu primesc îngrijiri pentru arsuri de gradele I și II. Starea lor este bună, arsurile sunt pe suprafață limitată și nu necesită internare, scrie libertatea.ro.

Fotografiile arată dimesiunea tragediei în care și-au pierdut viața zece oameni și au fost răniți alți șapte. Salonul ATI este complet distrus. Pereții sunt negri de fum, paturile au fost topite de flăcări, iar aparatele medicale au fost și ele distruse.

Apelul la 112 care anunța incendiul a fost făcut în jurul orei 19.00. Inițial, au intervenit cadrele medicale, care au încercat să stingă incendiul și să acorde ajutor pacienților, informează Digi24.ro. Apoi, pompierii au sosit la fața locului, unde au acționat cu 5 autospeciale de stingere și o autoscară.

Din cauza numărului mare de bolnavi, a fost activat Planul Roșu de Intervenție și mai mulți pacienți au fost evacuați. După intervenția pompierilor, incendiul a fost stins.

1 3 5 6 7 8

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul.

You may also like

Comments are closed.

By