„Șașlâkuri”, aur, „zoloto” – toate claie peste grămadă. Ion Ceban vrea să elimine haosul de pe străzile din Chișinău

fb.com

Primăria Chișinău luptă în judecată cu unele agenții de publicitate, după ce municipalitatea a demontat peste 1300 de panouri cu caracter publicitar de pe străzile capitalei. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la primărie.

Edilul spune că prezența panourilor publicitare făcea din capitală un „Shanghai” cu zgârie nori din bannere.

Suntem acționați în judecată pentru aceste lucruri, tot felul de prostii și interpretări, se vehiculează în mass-media. Nu se vor întoarce mai mult și punct. Tare îmi doresc, în continuare, ca lucrurile să revină în albia normalității, legislației, să nu te mai lovești cu capul de un panou publicitar, mergând pe trotuar, sau să nu vezi semaforul după intersecție. Sau cum erau câte 30-40 de panouri publicitare unul peste altul, făceau zgârie nori”, a declarat edilul.

Ion Ceban spune că a trimis un mesaj foarte dur consilierilor municipali, dar și companiilor de publicitate. Mai mult, Ceban a atenționat și viceprimarii că nu va tolera atunci când cineva se va face că plouă.

Să nu se întâmple cum a fost în luna iunie, când unii care au plecat de la direcția arhitectură au închis ochii și au prelungit automat termenul. Termenul este 31 decembrie, dacă este votat regulamentul atunci urmează să fie reguli noi dacă nu, atunci, ne scuzați, sunteți primii interesați să nu umblați acum pe la tot felul de consilieri, să îi blocați, să-i mituiți, să-i șantajați, pentru că unii fac parte din afaceri conexe cu publicitatea.

Următorul lucru care vreau să fie inclus în acest regulament este publicitatea la chiloți, ștrampi, pantaloni, papuci și tot ce vreți publicat și plasat pe fațadele magazinelor, inclusiv pe străzile magistrale, inclusiv pe Ștefan cel Mare. Dacă vă duceți la intersecția străzilor Armenească cu bd. Ștefan cel Mare, mai mare dezastru, mai mare Shanghai, în sensul urât al cuvântului, nu există. Repet, chiloți peste schimbul valutar, schimbul valutar peste tot felul de echipamente sportive, echipamente sportive în strânsă legătură cu alimentația publică, „șașlâkuri”, ce vreți. Deci acolo găsiți, imaginea vizuală așa cum nu ar trebui să existe pe o stradă centrală. Trebuie să readucem toate denumirile magazinelor, aspectul vizual, tot ce ține de zerox, aur, auraș, „zolotișko”, zoloto, într-un singur concept vizual unic”, a subliniat Ceban.

Amintim că săptămâna aceasta a avut loc prima licitație pentru amplasarea gheretelor pe străzile capitalei.

You may also like

Comments are closed.

By