10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Primăria Chișinău, obligată de ANSC să revizuie licitația cu privire la procurarea celor 100 de autobuze

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Decizie stupefiantă din partea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Membrii acesteia au cerut Primăriei Chișinău să revizuie licitația prin care s-a determinat de la ce companie Primăria va cumpăra autobuze pentru capitală.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, primarul general Ion Ceban spune că se declară uimit și luat prin surprindere că trebuie să reevalueze ofertele de desemnare a câștigătorului pentru procurarea lotului de 100 autobuze.

„Eu știu un singur lucru. Autobuzele trebuiau să fie la Chișinău, ținând cont de situația pandemică urâtă pe care o avem în acest an. Avem nevoie de transport public, cât se poate de rapid având în vedere că pericolul de infectare este în transportul public. Obiectivul nostru era ca până pe 31 decembrie – aprilie să avem aceste 150 de unități de transport. Astăzi trebuie să spunem că trebuie să facem unele clarificări. Nu exclud că va fi anulată licitația”, a declarat acesta.

Ceban a mai spus că, în prezent, de urgență sunt convocați membrii grupului de lucru și experți în jurisprudență în domeniul achiziții publice și va căuta soluții deoarece nu este timp de așteptat.

„Nu ține de primărie nemijlocit. Au fost dispute cu caracter juridic anterior, s-au făcut toate procedurile. Vom face tot posibilul pentru a face claritate în acest sens. Nu vreau să cred că undeva au fost or sunt interesele cuiva și îmi pare rău că multiplele proceduri birocratice sunt contra intereselor cetățenilor. Noi pe partea de primărie vom face tot ce ne stă în puteri. Municipalitatea va avea în scurt timp transportul public bun”, a punctat Ceban.

Licitația cu privire la procurarea autobuzelor din capitală s-a încheiat în octombrie, astfel, grupul de lucru a desemnat compania câștigătoare, de la care vor fi cumpărate cele 100 de autobuze.
Este vorba de compania ISUZU, care a prezentat cel mai bun preț.

„Respectiv, prețul unui autobuz este de 132 de mii de euro. Dar ceea ce este mai interesant și important în această procedură, că nu este doar costul pus ca prioritate și formulă de selecție, dar este raportul cost-calitate. Suma prevăzută pentru lotul de autobuze noi este de 270 milioane lei”, declara atunci Ceban.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img