Premierul a făcut apel către colegii din Guvern să doneze premiul anual pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale

incendiu filarmonica

Premierul Ion Chicu a îndemnat funcționarii să-și doneze premiile anuale pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, mistuită de flăcări în luna septembrie.

Chicu a chemat colegii din Guvern, dar și șefii de direcții și agenții, să-și reorienteze premiul anual, în valoare de 50% din suma salariului lunar, pentru susținerea acestei cauze nobile.

Când s-a întâmplat tragedia, nu s-au ținut toți de cuvânt așa cum au promis inițial, precum că vor contribui la reconstrucția edificiului. Rog colegii, dacă vă permiteți și doriți, ca atunci când o să primiți acea sumă sub formă de premiu să orientăm banii pentru acest scop nobil care este reconstrucția Filarmonicii Naționale, pe care am pierdut-o din păcate anul acesta”, a declarat prim-ministrul.

Amintim, 37 de deputații PSRM au donat câte 5 000 lei din salariu pentru restabilirea Filarmonicii Naționale. De asemenea și fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, formată din 22 de consilieri, a donat câte 2 mii de lei pe contul special deschis de Guvern la inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

La ziua de astăzi, în conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici au fost încasate mijloace bănești în sumă totală de aproape 1,47 de milioane de lei.

You may also like

Comments are closed.

By