Șeful statului a ținut un discurs la forumul moldo-rus de cooperare economică

Screenshot_6

Cooperarea economică dintre Republica Moldova și Federația Rusă are un potențial enorm. Doar în perioada anilor 2016-2019, cifra de afaceri între cele două state a crescut cu 23%. Despre aceasta președintele Igor Dodon a vorbit în cadrul forumului moldo-rus de cooperare economică. Totodată, șeful statului a menționat că Republica Moldova va depune efort pentru a dezvolta, și în continuare, relațiile economice cu Rusia.

Nu este vorba doar de aprofundarea relațiile comerciale, ci și de domenii precum industria, agricultura, infrastructura, logistica, turismul, tehnologia informației, ș.m.a., care vor duce relațiile moldo-rusă la un nivel mai avansat”, a spus Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova a menționat că autoritățile celor două state lucrează din greu în această direcție. Astfel, vineri, în data de 2 octombrie, va avea loc următoarea reuniune anuală a comisiei interguvernamentale moldo-ruse. De asemenea, țara noastră a depus o cerere oficială de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare, care deschide noi oportunități pentru dezvoltarea economică.

You may also like

Comments are closed.

By