Pensionarii au început să ridice indemnizația unică de 900 de lei

ghiseu pensii cnas

Din 1 octombrie, pensionarii și alți beneficiari de plăți sociale cu venituri lunare de până la 3000 de lei, au început să primească indemnizația unică de 900 de lei, achitat de Guvern la propunerea președintelui țării, Igor Dodon. Zilnic la oficiile poștale din țară și la sediile unei bănci comerciale putem vedea mai mulți beneficiari ai acestei indemnizații unice, achitate a doua oară în acest an.

Prima dată a fost plătită în ianuarie, o alocație de 700 de lei. Acum aceasta a fost majorată la 900 de lei. Persoanele care primesc pensia ori plata socială pe card, vor primi transferul chiar pe cardul lor bancar, pentru a evita cozile de la Poștă ori bancă.

În total, câte 900 de lei vor primi circa 650 de mii de persoane din țară. Oamenii care ridică acești bani spun că, deși își doresc astfel de plăți să fie mai des, sunt fericiți și mulțumiți că cineva se gândește la ei și le oferă și această plată unică.

„Cu acești bani pot fi achitate facturile, de exemplu, pentru energia electrică, alimente mai multe să-mi cumpăr. Cât i-ai ajuta, oamenii oricum nu vor fi îndestulați. Mie, de exemplu, îmi este suficient”, a spus doamna Liubovi, o bătrânică de peste 60 de ani întâlnită la un oficiu poștal din Capitală.

„Socot că este un lucru bun. Oamenii se gătesc de iarnă, nu au de foc pe la țară”, a spus un alt domn cu părul cărunt, întâlnit la oficiul bancar dintr-o suburbie a Chișinăului.

Bodaproste de cât este. Oleacă mai astupăm neajunsurile în gospodărie”, a spus o altă doamnă care era în același rând după indemnizația de 900 de lei.

Oamenii de la țară susțin că acești bani sunt bineveniți în pragul noului sezon rece al anului, pentru ca să-și cumpere cărbuni și lemne, iar unii, vor să surprindă nepoții cu niște cadouri. Pentru aceste indemnizații statul a alocat suplimentar 585 de milioane de lei. Președintele Igor Dodon a anunțat anterior că plata acestora trebuie să devină obligatorie de două ori pe an, iar suma să crească până la 1500 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By