6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Mai puțini elevi bolnavi de Covid în Chișinău, decât săptămâna trecută

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Numărul elevilor bolnavi de coronavirus și aflați în autoizolare a scăzut în comparație cu săptămâna trecută. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, după ședința Primăriei Chișinău de astăzi.

Astfel, dacă săptămâna trecută erau 180 de elevi bolnavi și 3013 în autoizolare, săptămâna aceasta au fost înregistrați 144 pozitivi, iar 2238 în autoizolare.

O scădere se observă și în rândul cadrelor didactice, dacă săptămâna precedentă erau 138 persoane pozitive, iar 117 – în autoizolare, săptămâna aceasta s-au raportat 127 bolnavi de Covid-19 și 65 în autoizolare.

În instituțiile de învățământ primar și secundar sunt în carantină elevi din 89 clase.

Ceban spune că în carantină nu se află nici o instituție de învățământ general.

„În grădinițe, frecvența a constituit – circa 99 % din totalul de copii înscriși în grupe.
A fost acceptată redeschiderea grupelor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2-4 ani, dar și înmatricularea copiilor cu vârsta de 2-4 ani, care nu au frecventat anterior grădinițele. În rândul copiilor: bolnavi – 3 iar în autoizolare – 109”, a precizat edilul.

De asemenea, Ion Ceban a punctat că în contextul punerii în aplicare a noilor reguli privind reconfigurarea claselor în instituțiile de învățământ primar și secundar prin modificarea distanței fizice dintre elevi de la 1,5m la 1m, au fost modificate modelele de organizare a procesului educațional în instituțiile de învățământ, iar durata lecțiilor este de 45 de minute.

Totodată, Direcția Educație a expediat o scrisoare adresată ministerului Educației cu privire la solicitarea micșorării duratei lecției până la 30 minute în 26 de instituții de învățământ, unde nu este posibil de organizat procesul educațional cu durata lecției de 45 min.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img