Jurnalist român: Maia Sandu a încercat să profite din plin de pe urma alianței cu PSRM, în detrimentul colegilor din blocul ACUM

presedinte.md

Lidera PAS, Maia Sandu, a dat dovadă de egoism politic, inclusiv atunci când a acceptat să facă parte dintr-o coaliție cu PSRM. Jurnalistul roman Victor Nichituș scrie, într-un editorial publicat de portalul politics.md, că Sandu a încercat să profite din plin de pe urma aceste alianțe, în detrimentul colegilor din blocul ACUM.

„Țîcu are dreptate: Maia Sandu a acționat politic egoist, în defavoarea majorității, dar în favoarea formațiunii politice pe care o conduce și al domniei sale, personal. Maia Sandu nu dorește să recunoască un lucru evident – participarea socialiștilor la construirea guvernului pe care l-a condus a avut costuri politice. Unele dintre acestea au fost net favorabile politic, doar fostului prim ministru. Semnarea, la data de 16 septembrie 2019, a acordului de colaborare dintre Blocul politic ACUM și Partidul Socialiștilor a avut ca urmare pierderea alegerilor pentru primăria Chișinău de către Andrei Năstase, acest eșec al liderului Partidului Platforma DA a dus la dispariția Blocului politic ACUM, lucru dorit de către Maia Sandu”, scrie jurnalistul citat.

În opinia lui Nichituș, asumarea responsabilității guvernamentale care a dus la demiterea propriului Cabinet de Miniștri a fost o altă acțiune politică egoist.

Eliberarea din îmbrățișarea socialiștilor i-a oferit posibilitate doameni Sandu de a-și pregăti campania electorală din acest an”, constată Victor Nichituș.

Acesta mai spune că Maia Sandu dă dovadă de un egoism politic bine conturat, care nu are nimic de a face cu declarațiile publice pe care le face în prezent. Mai mult, lidera PAS este acuzată și de porniri totalitare.

Diavolul se ascunde în detalii – ambiția și egoismul politic dezvăluie un caracter însetat de putere. Însoțit de intoleranță politică, care s-a manifestat din plin la Maia Sandu, avem toate ingredientele care îl duc pe un politician spre totalitarism”, conchide Victor Nichituș.

You may also like

Comments are closed.

By