Ion Ceban: Primăria nu se ocupă de centura Chișinăului

drum centura chisinau

Municipalitatea de sine stătător nu poate să facă centura Chișinăului, pentru că sunt investiții de milioane de euro, spune primarul general Ion Ceban, fiind întrebat în cadrul unei emisiuni de la NTV.

Ceban declară că Primăria Chișinău ar putea să ia porțiunea de drum, care ar înlocui sectorul 5 din întreaga centură, formată din 6 sectoare. „Este vorba de sectorul care ar uni Colonița cu Sîngera. Și să îl facem prin interiorul orașului, asta ar fi Transnistriei-Industrială-Gura Bîcului, o stradă care ar putea fi reparată, iar acum căutăm surse în planul multianual de reparație a drumurilor, trotuarelor și curților de blocuri, pe care îl facem în prezent și îl vom propune în scurt timp”, a menționat edilul. 

Ceban spune că sunt alte proiecte pe care le discută împreună cu Guvernul. 

Şoseaua de centură va uni 6 sectoare de drum. Prioritare vor avea primele trei. Primul segment, M1-Ialoveni, cu o lungime de 6,6 km, va costa 10,1 milioane de euro. Al doilea segment se află de asemenea pe drumul naţional M1, având o lungime de 8 km şi un cost estimat la 17 milioane de euro. Pentru al treilea segment al centurii de ocolire va fi renovată o porţiune de 9 km pe traseul M 21-Dubăsari, costul estimat fiind de 25,7 milioane de euro.

You may also like

Comments are closed.

By