-0.5 C
Chișinău
Sunday, December 5, 2021

De Ziua Oamenilor în Etate, Primăria Chișinău a oferit câte 500 de lei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

De Ziua Internațională a Oamenilor în Etate, marcată astăzi, 2000 de persoane din municipiu cu vârsta 70 de ani și mai mult, care au cea mai mică retribuție lunară, au beneficiat de ajutor material unic a câte 500 lei din partea autorităților publice locale.

Potrivit primarului general Ion Ceban, cu această ocazie, au fost distribuite şi colete cu produse alimentare pentru 222 de oameni în etate. 

„Ajutoarele au fost organizate în colaborare cu preturile de sector, cu sprijinul agenților economici și a misiunilor religioase. De asemenea, către data de 13 noiembrie când este marcată Ziua Internațională a Nevăzătorilor și a Persoanelor cu Deficiențe de Vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material”, a precizat Ceban. 

Primarul spune că această categorie de cetățeni este susţinută şi prin prestarea serviciilor medicale, care includ servicii de asistenţă medicală primară, specializată de ambulatoriu (inclusiv stomatologică) şi spitalicească, în volumul prevăzut de Programul Unic al asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală.

„Totodată, persoanele social vulnerabile în etate beneficiază de accesorii pentru determinarea glicemiei; sunt asigurate cu aparate auditive; cu dispozitive medicale şi non-medicale specializate şi servicii de protezare oculară; dar şi cu ochelari. La fel, primesc ajutor social/ajutor pentru perioada rece a anului/ajutor sub formă de lemne de foc etc. Direcția generală asistență socială și sănătate examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din categoriile nominalizate, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente”, a conchis primarul.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img