Cazurile grave de COVID-19 vor fi consultate cu specialiștii Spitalului Republican prin conferințe online și în timp real

B11D48A2-CD7D-4429-A0ED-7D8293C2EAD6

Începând de astăzi, specialiștii din cadrul secțiilor de terapie intensivă din instituțiile medicale republicane, municipale și raionale vor coordona cazurile grave de infectare cu COVID-19, prin intermediul platformei online de ghidaj tehnic, în timp real, 24/24.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în spitale au fost distribuite tablete, astfel încât toți medicii din țară să poată lua legătura cu specialiștii din Terapia intensivă de la Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă, pentru transmiterea și preluarea datelor (imagini și video), coordonarea și consultarea managementului cazurilor grave, dar și transferarea pacienților la necesitate. 

Totodată, prin intermediul acestei platforme vor fi desfășurate periodic instruiri și perfecționări pentru medicii din terapie intensivă în managementul cazurilor grave din cauza COVID-19, dar și alte maladii. 

”Este un prim pas în digitalizarea sistemului de sănătate.  Mulțumesc partenerilor care nu au rămas indiferenți și ne-au susținut în realizarea acestei acțiuni vitale. Mulțumesc lucrătorilor medicali”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

You may also like

Comments are closed.

By