VIDEO // Un profesor de educația fizică din Ocnița îi numește „idioți” pe pensionarii care merg la vot

alegeri parlamentare big

Un profesor de educația fizică din orașul Ocnița a fost filmat în timp ce le ținea lecții de politologie elevilor din clasele liceale. Din filmuleț aflăm că dascălul este un susținător aprig al Maiei Sandu și face propagandă împotriva PSRM.

Potrivit înregistrării video, care a fost publicată pe canalul de Telegram Muligambia, proful le spune tinerilor că dacă ei nu vor merge la vot, atunci bătrânii le vor decide soarta. Culmea nesimțirii este că profesorul îi face pe oamenii în etate – idioți.

„Pe mine asta mă enervează, că idioții ăștia de 78-80 și ceva de ani, altfel nu le poți zice, se duc și votează și hotărăsc soarta voastră. Iaca ei hotărăsc soarta voastră pe cel puțin patru ani înainte. Da ăștia, ai voștri, de 18, 19, 20 de ani, în ziua alegerilor, o să iasă la șașlîc”, spune proful.

Autorul înregistrării video susține că numele profesorului este Boris Cușnir, acesta activează la liceul Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița. Totodată, proful predă geografia, dar și educația tehnologică.


Potrivit articolului 56 din Legea învățământului “cadrele didactice sunt obligate să nu facă propagandă șovină, naționalistă, POLITICĂ, religioasă, militaristă, aceasta fiind incompatibilă cu activitatea pedagogică”.

Totodată, Codul de etică al cadrului didactic prevede că profesorii trebuie să evitate discuțiile vizând convingerile politice și religioase chiar și în cadrul ședințelor, întrunirilor formale și informale, festivităților organizate în instituțiile de învățământ.

„În realizarea colaborării și a parteneriatelor cu instituțiile/reprezentanții comunității locale, organizațiile neguvernamentale și agenții economici, cadrele didactice nu se vor angaja în activități care să conducă la prozelitism religios, PARTIZANAT POLITIC, precum și alte acțiuni care pun în pericol integritatea fizică și morală a elevilor sau care permit exploatarea prin muncă a acestora”, se mai menționează în Codul de etică.

You may also like

Comments are closed.

By