Președintele, premierul și primarul Capitalei, la Filarmonica Națională: Va fi deschis un cont pentru colectarea de fonduri pentru reparația clădirii

Publiée par Dodon Igor sur Jeudi 24 septembre 2020

Guvernul va deschide un cont special pentru colectarea de fonduri necesare pentru reparația Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, mistuită de flăcări în urma unui incendiu devastator. Președintele Igor Dodon, alături de premierul Ion Chicu și primarul general al Capitalei Ion Ceban, au mers în această dimineață la fața locului unde încă mai lucrează pompierii.
Primarul Capitalei a declarat că pentru artiștii Filarmonicii va fi găsită o sală pentru ca aceștia să-și poată continua activitatea.
„Este o instituție istorică pentru Republica Moldova și vom ajuta cum putem pentru a fi restabilită”, a declarat Ceban.
La această oră, la fața locului lucrează 8 autospeciale, inclusiv 2 autoscări. Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a acoperișului. Pentru lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.

 

You may also like

Comments are closed.

By