O echipă din Federația Rusă a ajuns la Chișinău pentru a începe elaborarea Planului Urbanistic General

chisinau stefan cel mare transport oameni

Proiectanții din cadrul Asociației „Master’s Plan” din Rusia au ajuns la Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, împreună cu specialiștii de la CHIȘINĂU-PROIECT, Direcția Arghirhitectură și Urbanism începe elaborarea Planului de Amenajare a teritoriului municipiului Chișinău.

Pe parcursul a patru zile, echipa se va documenta, după care, de la distanță, va lucra asupra documentelor prezentate în comun cu CHIȘINĂU-PROIECT și Direcția de profil.

Mâine, echipa va prezenta rezultatul analizei prealabile a situației și planul de lucru. Toți membri din acest grup vor avea întâlni și cu pretorii, dar și cu reprezentanții HoReCa.

Următoarea etapă include: studii de examinare a situației existente atât la nivel de documentație, informații despre oraș și zonele limitrofe, incluzând localitățile din suburbii și raioanele adiacente municipiului. Se vor colecta informații referitor la infrastructura tehnică-edilitară, socială și economică. „Practic s-au început lucrările cu primele interviuri cu experți din diferite domenii de activitate din municipiul Chișinău”, spune Ceban.

În baza analizelor efectuate se vor elabora propuneri de dezvoltare strategică și stabilirea a direcțiilor de dezvoltare a municipiului Chișinău, având ca scop dezvoltarea economică a municipiului, cât și a infrastructurii per ansamblu.

Primarul afirmă că accentul se va pune pe planificarea teritorială, deoarece tot ce se întâmplă în oraș se întâmplă în teritoriu. Lucrările de elaborare a documentelor, Planului Urbanistic General și Planului de Amenajare a Teritoriului se vor executa în baza unui contract de asociere a primăriei Chișinău, Chișinău-Proiect cu colegii din Federația Rusă și România.

120079273_687405121863366_6846704184485867620_o

You may also like

Comments are closed.

By