Nagacevschi va solicita Guvernului să reaprobe proiectul de modificare a Constituției

gov.md

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat astăzi în cadrul unui briefing că va solicita Guvernului să reaprobe proiectul de modificare a Constituției, respins de Curtea Constituțională.

Potrivit sursei citate, documentul respins de magistrații înaltului for este susținut și de Consiliul Europei și este elaborat conform recomandărilor Comisiei de la Veneția. „Ca urmare a înțelegerilor avute cu Consiliul Europei, agrementelor cu privire la proiectul de modificare constituțională, voi solicita reaprobarea proiectului de modificare a Constituției, cu unele ajustări pentru a respecta și soluția pronunțată de Curtea Constituțională”, a menționat Nagacevschi.

Șeful de la Justiție a reamintit că modificarea legislației face parte din angajamentele asumate de Republica Moldova pentru obținerea finanțării din partea UE și FMI.

Documentul care urmează a fi reaprobat prevede anularea numirii judecătorilor pe un termen inițial de 5 ani, excluderea Parlamentului din procesul de numire a judecătorilor la Curtea Supremă de Justiție și stabilirea componenței Consiliului Superior al Magistraturii din 12 membri.

sursa: MOLDPRES.MD

You may also like

Comments are closed.

By