Școlile și grădinițele ar putea fi redeschise la 1 septembrie. Chicu: Vom aloca peste 50 milioane lei pentru dezinfectanți, termometre și alte consumabile

moldova24.info

Autoritățile se pregătesc pentru noul an școlar. Premierul Ion Chicu a declarat, după ședința săptămânală de la Președinție, că Guvernul își dorește ca să fie reluat procesul de studii conform regulamentului pregătit de Ministerul Educației și Comisia Națională de Sănătate Publică.

„Sperăm din 1 septembrie să redeschidem școlile și grădinițele. Am discutat și despre procurarea dezinfectantelor, termometrelor. Peste 50 mln lei vom aloca, ca la 1 septembrie instituțiile de învățământ să fie dotate cu aceste consumabile”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, premierul a precizat că situația pandemică nu este îmbucurătoare. În ultimele două săptămâni s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19.

Este necesar să menținem restricțiile, o să analizăm evoluția și în caz de necesitate vom veni cu măsuri de a diminua numărul de cazuri”, a precizat Chicu.

Duminică, 2 august, în Republica Moldova au fost confirmate 25 113 cazuri de infecție cu noul Coronavirus. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 425 stare gravă (dintre care  40 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1161- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

You may also like

Comments are closed.

By