Ion Ceban: Avem prea multe benzinării în oraș. În unele zone ca fi interzisă construcția acestora

benzina

Pentru un oraş cum este Chișinău, 135 de benzinării este un număr prea mare. Mai mult, unele stații PECO s-au transformat în baruri sau cafenele. Despre aceasta scrie Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Mai mult, acesta spune că personal a interzis în acest an construcția mai multor stații de alimentare.

Decizia propusă și votată în Consiliul municipal Chişinău, ce prevede reglementarea amplasării stațiilor de alimentare cu combustibil și a depozitelor de produse petroliere în limitele teritoriului capitalei, vine să reducă numărul acestora și să limiteze zonele de amplasare, spre cele cu profil industrial.

Astfel, documentul stabilește că stațiile PECO și depozitele de produse petroliere pot fi proiectate, amplasate și construite doar pe terenuri, pentru care este atribuit codul de reglementare urbanistică C7, în conformitate cu Regulamentul local de urbanism aprobat. 

„Astfel, se interzice proiectarea, amplasarea și construirea obiectivelor de profil pe următoarele categorii de terenuri: 

– zone de protecție a bazinelor acvatice

– zonele surselor de alimentare cu apă potabilă

– zonele stațiunilor balneare și sanatoriilor

– în zonele verzi urbane, pe teritoriile rezervațiilor naturale, în zonele de protecție a monumentelor istorice

– în preajma instituțiilor sociale (teritoriul școlilor, grădinițelor, instituțiile medico-sanitare publice sau private, terenuri de joacă pentru copii și pentru sport)

– în preajma zonelor de protecție a monumentelor de for public și a clădirilor de patrimoniu de importanță națională sau locală, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului”, scrie Ion Ceban. 

Edilul mai spune că proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare cu combustibil și a depozitelor petroliere, în cadrul terenului se va face doar în baza unui plan urbanistic de detaliu elaborat, avizat, consultat cu populația și aprobat în conformitate cu legislația în vigoare.

You may also like

Comments are closed.

By