Grădinițele și școlile se pregătesc pentru redeschidere. Primarul Capitalei: a fost elaborat un Plan de acțiuni manageriale

gradinita dormtor

Pentru redeschidea şi reluarea activității instituțiilor de educație timpurie din municipiul Chişinău a fost elaborat un Plan de acțiuni manageriale, care vine să reglementeze activitățile grădiniţelor, în contextul pandemiei Covid-19. Planul elaborat de municipalitate va fi unul național, la fel ca și proiectul educație online. Despre aceasta spune primarul general Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, acesta va servi drept ghid în instruirea personalului și părinților și va asigura respectarea tuturor cerinţelor recomandate de specialişti, pentru a nu răspândi noul tip de virus în rândul copiilor. Atât personalul didactic, cel auxiliar, dar şi părinţii sunt informaţi despre acțiunile și responsabilitățile fiecăruia în această situaţie.

Ion Ceban afirmă că vor fi și sunt întreprinse mai multe acțiuni, cum ar fi reparația în grădiniţe, salubrizarea, amenajarea terenului și încăperilor, dotarea cu utilaj necesar, echipament, inventar, sigurarea instituției/grupelor cu necesarul de săpun, detergenți, dezinfectanți, echipament de protecție personală.

De asemenea, se va face asigurarea instituției cu numărul necesar de termometre electronice sau cu infraroșu, fără contact cu pielea. Mai mult, dezinfectarea tuturor încăperilor, a terenurilor de joacă.

La fel, se vorvorganiza grupe pentru primirea copiilor eșalonat, cu maxim 10-12 copii în grupă, având prioritate micuţii cu vârsta 4-6 ani.

Replanificarea numărului de paturi în dormitoare și a meselor în sala de grupă, cu păstrarea distanței de cel puțin 1 m. Stabilirea unui orar/grafic de sosire/plecare a fiecărui copil cu intervale mici, pentru a evita aglomerarea la efectuarea termometriei. Realizarea graficului de livrare a bucatelor în grupa de copii, pentru a evita aglomerarea la blocul alimentar. Mă bucură faptul că proiectele municipale sunt racordate la nivel național servind drept exemplu și pentru alte țări. Ne aflăm într-o situaţie complicată, fără precedent, dar facej tot pentru a organiza şi adapta la condiţiile actuale”, a declarat primarul.

Ceban spune că trebuie să fim pe deplin pregătiţi pentru redeschiderea grădiniţelor.

Suntem obligaţi să asigurăm micuţilor dreptul la sănătate şi educaţie”, a conchis acesta.

You may also like

Comments are closed.

By