Explozia din Beirut // Nava sub pavilionul R. Moldova, care a transportat nitratul de amoniu, a fost radiată forţat din Registrul de Stat din 2014

big-ce-spune-directorul-adjunct-al-agentiei-navale-derpe-nava-sub-pavilionul-r-moldova-care-a-transportat-nitratul-de-amoniu-care-a-provocat-explozia-din-beirut-1596616754

Nava aflată sub pavilionul R. Moldova care a transportat nitratul de amoniu, care a provocat explozia din Beirut, a fost radiată forţat din Registrul de Stat din anul 2014. Precizarea a fost făcută pentru TVR MOLDOVA de către Vadim Pavalachi, directorul adjunct al Agenţiei Navale.

Potrivit acestuia, nava nu se află sub pavilionul Republicii Moldova de 6 ani.„Conform legii, în cazul în care armatorul nu achită confirmarea anuală – prelungirea pentru un an a certificatului de aflare sub pavilionul Republicii Moldova – legislatorul este obligat să radieze forţat nava. Totodată, din cauza unei defecţiuni tehnice şi, cel mai probabil nu a fost posibil de reparat din cauza ordinului financiar, nava a fost abandonată în portul dat”, a spus Vadim Pavalachi.

A picture shows the scene of an explosion in Beirut on August 4, 2020. - A large explosion rocked the Lebanese capital Beirut on August 4, an AFP correspondent said. The blast, which rattled entire buildings and broke glass, was felt in several parts of the city. (Photo by Anwar AMRO / AFP) (Photo by ANWAR AMRO/AFP via Getty Images)
Amintim că puternica explozie ce s-a produs marţi, 4 august, în Beirut, Liban. Deflagrația a fost provocată de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut şi transportate acum 6 ani de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus, scrie mold-street.com.

Beirut explosion

You may also like

Comments are closed.

By