Conceptul de modernizare a Pieței Centrale a fost votat în CMC

piata centrala

Conceptul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” a fost votat astăzi de către majoritatea consilierilor municipali aflaţi în sală. Primarul general Ion Ceban spune că acesta este un proiect important pentru municipalitate, la care echipa a lucrat enorm şi este foarte necesar pentru toți.

„Ne propunem ca piața să fie modernizată în maximum 2 ani, pe segmente, astfel ca în centrul orașului să avem o zonă de comerț modernă, ce va genera profit și va corespunde tuturor normelor sanitare. Conceptul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” propune o abordare complexă de îmbunătățire a infrastructurii zonei de comerț. Potrivit documentului, modernizarea Pieței Centrale include lucrări ce vor fi realizate etapizat, pe următoarele sectoare: cel de fructe, legume, meșteșugăresc, angro și rădăcinoase”, spune edilul capitalei. 

Ion Ceban spune că înainte de a schimba aspectul sectoarelor, vor fi efectuate lucrări inginerești pentru asigurarea cu veceuri şi locuri pentru spălarea mâinilor, dar şi amenajarea punctului medical. 

„În contextul modernizării pieței se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, în adiacentul spațiului de comerț (pe străzile Tighina şi Armenească); reamenajarea Pieței avicole din str. Cărbunari, 9; amenajarea filialelor în toate sectoarele capitalei. Urmează etapa de licitație pentru organizarea lucrărilor de proiectare așa cum se prevede modernizarea infrastructurii în piață. Nemijlocit, lucrările de proiectare vor dura două luni. Iar lucrările de modernizarea ar urma să fie lansate în toamnă pentru prima etapă”, a punctat Ceban. 

Costurile de proiectare pot fi asigurate din banii municipali sau prin creditare și implicare agenților economici, care activează în piață și au ca proprietate privată terenuri și spații în piață.

You may also like

Comments are closed.

By