Câți bani vor primi fermierii de la stat

agriculura

Compensațiile pentru fiecare hectar afectat de secetă sau grindină vor varia între 1100 lei și 3800 de lei. Acestea s-au majorat după ce Guvernul a decis să crească astăzi de la 200 de milioane până 300 de milioane de lei suma alocată în Fondul de intervenție și plăți în agricultură destinată compensațiilor pentru pierderile înregistrate în urma calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

Banii vor f alocați  în funcție de cuantumul valoric per cultură raportat la unitatea de suprafață. Astfel, câte 3800 de lei la hectar se vor aloca pentru culturile pomicole, nucifere, arbuști fructiferi și căpșuni. Pentru vița-de-vie vor fi oferiți până la 3000 de lei per hectarul afectat. 

Câte 2100 de lei la hectar vor fi alocați pentru rapiță. Compensația pentru fiecare hectar de grâu afectat va fi de 1500 de lei, iar pentru orz – de 1530 de lei. Pentru reînsămânțarea terenurilor agricole vor fi alocați câte 1620 de lei de hectar. 

Pentru fiecare hectar de legume crescute în câmp care au fost afectate de secetă vor fi alocați câte 2000 de lei, iar pentru mazăre – 1100 de lei. 

Cererile pentru ridicarea compensațiilor pot fi depuse de solicitanți la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

You may also like

Comments are closed.

By