7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

O comisie va verifica starea instituțiilor școlare din capitală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Primarul general Ion Ceban a semnat o dispoziție privind constituirea unei comisii care va verifica starea instituțiilor școlare din capitală.

Potrivit acestuia, membrii grupului vor verifica minuțios pregătirea instituțiilor pentru revenirea copiilor.

Va fi verificat cum are loc cheltuirea banului public. Dacă în unele grădinițe anterior se investeau an de an, alte instituții erau lăsate să degradeze, este și cazul instituției de educație timpurie nr 156 (str. Grenoble 161/6). Abia în acest an au fost alocați bani din buget pentru reparația coridoarelor, ce erau într-o stare jalnică”, a subliniat edilul.

Astfel, în urma acestor verificări se va face pașaportizarea instituțiilor, pentru ca în anii viitor, municipalitatea să cunoască unde să dea mai mulți bani pentru reparații și unde nu.

Vrem ca condițiile să se îmbunătățească. Cu certitudine vor fi alocați mai mulți bani și să vedem scenariile. Ceea ce bucură este faptul că oamenii sunt pregătiți. Părinții celor 32 de mii de copii vor ca micuții lor să revină în grădinițe”, a spus primarul.

Astăzi, din totalul de 94 de grădinițe, ce aveau nevoie de reparație, 31 instituții sunt finalizate, 52 sunt în lucru, 8 grădinițe sunt spre contractare, procedura achiziții finalizată, două sunt în proces de evaluare, iar o instituție – spre publicare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img