15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Licitația pentru procurarea autobuzelor noi pentru mun. Chișinău ar putea avea loc săptămâna viitoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Primarul general Ion Ceban a anunțat că săptămâna viitoare ar putea fi efectuată licitația privind procurarea celor 100 de autobuze noi pentru Capitală.

Edilul a cerut ca această licitație să fie una corectă și transparentă.

„Noi despre asta auzim de mult timp. Prioritatea pentru capitală este de aduce unități noi. Practic, astăzi, se finalizează o nouă licitație de achiziționare a 100 de autobuze noi. Transport de calitate – autobuze și troleibuze.

În ceea ce ține de microbuze, dacă vrei să discutăm despre ceva, arătați-ne perspectiva despre cum vreți să modernizați transportul, pentru că la ceea ce avem astăzi, părerea mea, că microbuzele arată oribil din toate punctele de vedere – și al securității, și al confortului pentru cetățeni, și multe altele. Am putea să ne așezăm să discutăm unele opțiuni, doar în condiții în care am putea să vedem că aceste lucruri se modernizează. Așteptăm autobuze la Chișinău. Licitația, cel mai probabil, va fi săptămâna viitoare. Ne dorim maximă transparență”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că Primăria Chișinău a semnat primul contract cu o bancă comercială din țară, pentru a primi 55 de milioane de lei destinați asamblării troleibuzelor la Chișinău. Potrivit primarului, până la sfârșitul anului va fi suplinit parcul de troleibuze cu încă 35 de unități.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img