Ion Ceban anunță că vor fi amenajate mai multe piste pentru bicicliști

116114552_645948926008986_8166147411728802809_n

Mai multe piste de bicicliști în capitală. Primarul general Ion Ceban anunță că vor fi amenajate mai multe piste de acest gen, pentru a facilita utilizarea transportului ecologic în Chișinău. Edilul capitalei afirmă că în prezent, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab, municipalitatea este în proces de elaborare a Planului de mobilitate. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

„Pistele pentru biciclişti vor fi amenajate în primul rând pe străzile şi aleile, care sunt actualmente reparate sau urmează să fie reabilitate.  În perioada următoare, ne propunem să organizăm și să amenajăm trasee pentru biciclete, ce vor face legătura între sectoarele orașului.  Vom amenaja piste pentru biciclete pe străzile 31 august, bd. Gr. Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova și piste comune pentru transport public pe străzile A. Pușkin, B. Bodoni, A. Mateevici și Ștefan cel Mare şi Sfânt”, a declarat Ceban.

Pe lângă piste, vor fi amenajate și parcări pentru biciclete, întrucât, odată cu creșterea numărului de bicicliști, acestea vor fi o necesitate.

Ştiu, în prezent bicicliştilor le este complicat să se deplaseze prin oraş din cauza infrastructurii, care nu a fost gândită pentru un asemenea mijloc de transport, dar şi din cauza şoferilor care nu respectă bicicliştii în trafic. Intenţionez personal să vină periodic la serviciu cu bicicleta şi voi îndemna viceprimarii şi membrii executivului să facă acelaşi lucru”, a spus primarul.

Un exemplu pentru locuitorii capitalei sunt și unii funcționari de la primărie, care vin zilnic cu bicicletele la lucru. Astfel, primarul general afirmă că vor fi amenajate două parcări în fața instituției și în curte.

You may also like

Comments are closed.

By