8 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Finul lui Plahotniuc i-a dat o replică dură ambasadorului SUA Dereck J. Hogan

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Astfel de declarații n-ar trebui să existe! Așa a reacționat finul lui Vlad Plahotniuc, liderul PRO Moldova, Andrian Candu, la ultima declarație a ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan.

Problema este în toate aceste declarații, că un act de corupție se demonstrează într-o instanță de judecată. Până la decizia unei instanțe de judecată, persoanele se bucură de prezumția nevinovăției. Într-un stat democratic cu instituțiile și cu legea, așa cum trebuie astfel de declarații n-ar trebui să existe”, a spus Candu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Amintim că ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan a zis că sancționarea lui Plahotniuc a fost un exemplu al angajamentului Americii față de poporul moldovenesc în lupta împotriva corupției.

Timp de mai mulți ani SUA a oferit sprijin în reforma Justiției în Moldova cu resursele substanțiale (…) La data de 13 ianuarie, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo l-a sancționat pe Vladimir Plahotniuc din cauza implicării sale în corupție semnificativă, care a subminat statul de drept și a compromis dur independența și instituțiile democratice ale Republicii Moldova, oferind un alt exemplu al angajamentului ferm al țării noastre față de poporul moldovenesc în lupta împotriva corupției”, a spus , Dereck J. Hogan.

Amintim că Procuratura Generală a expediat o solicitare către autoritățile americane pentru a-l extrăda pe Vlad Plahotniuc. Fostul lider al PDM este cercetat în dosarul fraudei bancare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img