Chicu: Sperăm că săptămâna viitoare, împreună cu UE, finalizăm procedurile și semnăm memorandumul care prevede alocarea a 100 de milioane de euro

privesc.eu

Republica Moldova ar putea semna chiar săptămâna viitoare cu Uniunea Europeană memorandumul care prevede alocarea a 100 de milioane de euro pentru diminuarea consecințelor pandemiei COVID-19. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care a declarat că procedurile interne de semnarea a acestui document au fost deja inițiate.

Suntem la etapa de procedură de semnare a memorandumului. Procedurile interne le-am lansat și sperăm că pe parcursul săptămânii viitoare împreună cu UE finalizăm procedurile și semnăm acest memorandum”, a spus Chicu.

Banii vor fi alocați în două tranșe a câte 50 de milioane de euro și vor fi orientați pentru a diminua constrângerile de finanțare externă ale țării, de a atenua balanța de plăți și necesitățile bugetului.
Potrivit premierului, anume acest suport este inclus în rectificarea bugetului de stat pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

You may also like

Comments are closed.

By