Chicu a discutat cu primarii din Drochia despre inițiativele de dezvoltare a raionului

116080894_3168114063307340_6774012633572444760_o

Prim-ministrul Ion Chicu a discutat astăzi cu autoritățile publice locale din raionul Drochia. Primarii i-au comunicat premierului despre dificultățile cu care se confruntă în implementarea proiectelor sociale și au venit cu mai multe propuneri de dezvoltare a regiunii.

Autoritățile publice locale au solicitat sprijinul Guvernului în dotarea spitalului raional cu echipamente medicale necesare în lupta cu pandemia, reabilitarea infrastructurii rutiere, dar și redresarea situației în agricultură, ca urmare a secetei din acest an.

În context, Ion Chicu a vorbit despre acțiunile Guvernului pentru a sprijini agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale. A fost majorat Fondul de subvenționare a agricultorilor cu 100 milioane de lei și s-au majorat ratele de asigurări în acest sector. Ion Chicu a îndemnat antreprenorii să aplice la programele Guvernului pentru a beneficia de sprijin din partea statului. De asemenea, a accentuat necesitatea revitalizării sistemelor de irigare, în contextul schimbărilor climaterice.

Pentru a spori capacitățile APL în lupta cu pandemia, Ion Chicu a menționat: „Sănătatea este primordială. Vom asigura cu echipamente necesare spitalul raional din Drochia, în special, cu aparate de oxigenare și aparate de radiografie, care sunt extrem de necesare în această perioadă”.

În acest an, pentru reparația drumurilor din raionul Drochia au fost alocate 30,6 milioane lei din Buget, iar din Fondul Rutier-26,4 milioane lei, fiind majorat dublu comparativ cu 2019. Banii vor fi folosiți pentru reparația a 46,7 km de drum. În 2021 se planifică reconstrucția drumului Bălți-Criva, cu sprijinul BERD. „În Drochia au început lucrările de reparație a drumurilor în toate localitățile, am rugat în primul rând să fie asigurată calitatea. La fel, am analizat care sunt sectoarele noi, propuse pentru reabilitare în anul viitor”, a spus premierul.

Primarul satului Sofia a vorbit despre necesitatea de a repara școala din localitate și despre lipsa banilor pentru lucrările de reconstrucție. Prim-ministrul a precizat că în comun cu APL vor fi examinate posibilitățile de a găsi finanțare pentru a pregăti instituția către următorul an de studii.

sursa: gov.md

You may also like

Comments are closed.

By