Ceban: Sute de terenuri au fost vândute pe „sub masă”, la prețuri scăzute

ceban

Sute de terenuri au fost vândute pe „sub masă” și la un preț scăzut, sub administrația anterioară a capitalei. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik Moldova. Edilul a menționat că acele loturi, care costă 20 de milioane, au fost vândute pentru 10 mii de lei.

Momentan, municipalitatea a scos la vânzare prin licitație 15 loturi de teren – este necesară reînnoirea bugetului municipal. Punctez că toate acestea sunt vândute la prețul de piață. Anterior, terenul a fost dat mâinilor private pe „sub masă”. Acum, din inițiativa mea, toate obiectele în valoare de peste 80 de mii de lei sunt scoase la vânzare, exclusiv, prin sistemul de achiziții publice MTender, unde totul se întâmplă cât se poate de transparent”, a spus Ceban.

Primarul Capitalei a subliniat că, dacă vor fi descoperite încălcări, făptașii vor fi pedepsiți sever.

Dacă este necesar, vom contacta Procuratura Generală. Nu exclud că acum rămășițele „schemelor” anterioare pot funcționa, dar le vom închide, iar vinovații vor fi cel puțin demiși”, a declarat primarul general.

Reamintim, mai devreme, Ion Ceban a raportat despre pierderea a 1.600 de terenuri de către municipalitate. De asemenea, Primăria Chișinău are multe terenuri care nu sunt trecute la balanța primăriei.

You may also like

Comments are closed.

By