RESTRICȚII la cimitirele din Capitală, de Blajini

CIMITIR

Paștele Blajinilor se va petrece sub restricții dure. Potrivit primarului general Ion Ceban, municipalitatea nu putea să facă altceva decât să ia act de hotărârea la nivel național.

Astfel, s-a sistat circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de 06-08 iunie 2020, 14 iunie 2020, 20-21 iunie 2020 și 28 iunie 2020. 

De asemenea, cimitirele din municipiu vor fi deschise în zilele de 7 și 8 iunie pentru celebrarea sărbătorii Paștele Blajinilor, iar accesul persoanelor va fi permis cu portul obligatoriu de măști de protecție și cu respectarea măsurilor de protecție.  

Totodată, se interzice consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor. Se interzice desfășurarea comerțului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor. Unitățile  de comerț existente vor activa strict conform prevederilor de prevenire a infecției COVID-19.  

Amintim că, Comisia Situații Excepțională în Sănătate Publică, la nivel național a luat decizia de a sista transportul public în zilele de weekend pe toată durata lunii mai.

You may also like

Comments are closed.

By