Platforma eu.chisinau.md, la mare căutare. Câte sesizări au fost soluționate

catedrala chisinau md

Platforma prin care sunt sesizate problemele capitalei este tot mai folosită de locuitori. Doar în ultima săptămână aceștia au plasat 259 de sesizări noi. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban.

Din numărul total de raportări, parvenite pe parcursul săptămânii precedente, soluționate au fost – 52, în lucru – 170 , 13 respinse, iar restul rămase – 24 de sesizări urmează a fi luate în lucru.

„Cele mai multe sesizări după categoria de probleme sunt următoarele: starea drumurilor, gropi și semne rutiere, construcții neautorizate și gunoaiele aruncate. Încercăm să ajungem la fiecare problemă și depunem tot efortul pentru a le soluționa. Vocea cetățenilor trebuie auzită”, a spus edilul.

Reamintim că, de examinarea și analiza sesizărilor sunt responsabile Preturile de sector, după care acestea le redirecționează conform domeniului de intervenție, către subdiviziunile de profil.

Totodată, menționăm despre faptul că rata de examinare a sesizărilor este mai mică, din considerentul că capacitatea de intervenție a subdiviziunilor de profil a fost mai redusă, în contextul situației de pandemie, unele direcții au fost în autoizolare la domiciliu, neavând acces direct pe platforma eu.chisinau.md.

Amintim că primarul general Ion Ceban va merge personal în sectoare pentru a vedea cum pretorii lucrează și dacă toate probleme sunt rezolvate.

You may also like

Comments are closed.

By