Ion Ceban, uimit că până acum niciun primar de Chișinău nu a participat la ședințele Curții de Conturi

105375150_628260014444544_5712299747410246486_n

Primarul Ion Ceban se arată uimit de faptul că până acum niciun primar de Chișinău nu a participat la ședințele Curții de Conturi, unde sunt prezentate audit asupra activității municipalității.

„Este regretabil faptul că, potrivit Curții de Conturi, pe parcursul anilor recomandările făcute în urma misiunilor de audit nu au fost luate în calcul de către primăria Chișinău, deși erau depistate mai multe încălcări în activitatea subdiviziunilor municipale. În cadrul auditului de astăzi, la fel au fost depistate mai multe nereguli în activitatea Direcției generală locativ-comunală şi amenajare”, spune primarul general Ion Ceban.

Potrivit primarului, Curtea de Conturi a prezentat astăzi un audit realizat în perioada 2018-2019 la Direcția generală locativ-comunală şi amenajare.

„Încă în luna februarie, anul curent, am solicitat printr-o dispoziție ca toate recomandările a tuturor misiunilor de audit să fie luate în calcul, iar neregulile depistate să fie înlăturate. În continuare, voi solicita rapoarte de la unitățile structurale ale autorităților publice municipale cu privire la remedierea deficientelor constate de către misiunile de audit”, a precizat Ceban.

De precizat că mâine în Consiliul Municipal Chișinău va fi audiat raportul de audit financiar pentru anul 2017, realizat de Curtea de Conturi.

You may also like

Comments are closed.

By