Ion Ceban: Oamenii nu conștientizează cât de mare este riscul infectării cu Covid

ceban masca

Numărul de paturi disponibile în spitalele municipale pentru noii pacienți cu coronavirus este limitat, doar 191, iar dacă și în următoarea perioadă, numărul cazurilor de infectare cu Covid – 19 va crește, spitalele municipale cu greu vor face față situației.

Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii .,,Пятница с Анатолием Голя” la postul de televiziune RTR Moldova.

Edilul capitalei este de părerea că oamenii nu conștientizează cât de mare este riscul infectării cu Covid – 19 și nu țin cont de recomandările autorităților. 

,,Consider că pentru stoparea răspândirii infecției, încă la începutul pandemiei trebuia instituită o perioadă de 3 săptămâni de izolare strictă. Noi însă nu putem decât să ținem, cont de recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”, a menționat Ion Ceban.

Șeful capitalei a reiterat că autoritățile municipale întreprind toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului atât în transportul public, supermarketuri, dar și în cadrul Î.M ,,Piața Centrală”.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 9247 cazuri în republică, dintre care peste 2800 de îmbolnăviri au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

You may also like

Comments are closed.

By