Igor Dodon spune care sunt șansele extrădării inculpaților Șor și Plahotniuc

sor

Extrădarea inculpaților în marele dosar penal privind frauda bancară, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, este un subiect de interes național. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon la o emisiune la Sputnik Moldova. Șeful statului a menționat că organele de anchetă fac demersurile necesare pentru ca cei doi să fie aduși acasă și să răspundă în fața legii.

Președintele susține că șansele extrădării lui Plahotniuc din SUA sunt reale, cu o singură excepție.

Șansele sunt foarte reale. Cred că probabilitatea de extrădare este mare, cu excepția cazului dacă cineva vrea să-i acorde acoperire geopolitică pentru a influența situația internă din Moldova. Totul va fi clar în timpul apropiat”, a spus șeful statului.

În ceea ce privește, extrădarea lui Ilan Șor din Israel, președintele a declarat: „Nu cred că Israelul are interese de a acorda acoperire politică unor criminali. Vor sta la pușcărie acolo sau vor fi aduși acasă”.

Președintele țării a adăugat că Republica Moldova și SUA sunt parteneri strategici, iar „partenerii strategici se ajută atunci când e vorba de lucruri importante”.

„Dar acesta este un subiect de interes național. Organele de investigații depun eforturi insistente în acest sens și sper că vor fi și rezultate”, a declarat președintele țării.

You may also like

Comments are closed.

By