DEZASTRU în jurul Pieței Centrale // Lucrările de reamenajare a străzii Tighina ar putea fi compromise

104759086_625328604737685_1674110024075635312_n

Situație extrem de complicată la Piața Centrală. Lucrările de reparație a străzii Tighina ar putea întâmpina impedimente, din cauza comercianților care au privatizat gheretele în acea zonă, dar și în jurul Pieței Centrale.

Potrivit primarului general, tot perimetrul din jurul Pieței Centrale, activează în calitate de Piață separată. Adică toată strada Tighina și toată strada Armenească, Varlam, sunt un fel de anexe la pereții pieței și multe din ele sunt privatizate și au relații funciare cu terenul. Ba mai mult, unele din ele sunt înregistrate la cadastru. 

În contextul în care pe strada Tighina sunt schimbate rețele de apeduct și canalizare, Ion Ceban a cerut să se ia măsuri.

Dacă nu înțelege agentul economic, deconectat de la apă și canalizare. Nu e de ajuns că au privatizat jumătate din Piața aceea, dar pun interesele private mai sus de interesele publice. Deconectat să fie de la apă și canalizare și să nu mai vedem că există vreun agent economic care își bate joc de municipalitate. Are o butculiță acolo din sticlă și plastic a acoperit guri de canalizare municipale? Bătaie de joc. Chemat aici și de discutat”, a punctat Ceban. 

Responsabilii de la primărie spun că o soluție ar fi exproprierea agenților economici. Ion Ceban a solicitat ca experții juridici să intervină cu unele soluții legale.

You may also like

Comments are closed.

By